Last minute utak Törökország, Antalya

Törökország egyik tartományának a neve és székhelye: Antalya. Antalya a Földközi-tenger egyik öblének partján fekszik. Lakossága nyaranta a két milliót is eléri. A várost gyűrűként öleli körül a Toros-hegység, melynek a város különleges éghajlatát köszönheti: a hegység által körbezárt síkságon megreked a tenger felől érkező levegő. Antalyát a török riviéra fővárosaként is emlegetik.

Last minute utak Antalya

Az antalyai éghajlat szubtrópusi jellegű. Enyhe tele és forró nyara miatt szinte egész évben alkalmas a pihenésre. Átlagosan az év 365 napjából 300-ban süt a nap. Nyáron az idő forró és csapadékmentes. A törökök szerint húsz évente egyszer esik az eső a nyári szezonban. A tél enyhe és csapadékos. Antalya tengerparti területén szinte soha nem esik hó, a környező hegyekben viszont akár sielni is lehet. A hőmésréklet csak ritkán esik 10 °C alá. Az enyhe tél-végi időszakban akár egyszerre lehet sielni a hegyekben és fürdőzni a tengerben.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.