Last minute utazás Thaiföld Phuket

Last minute utazás Thaiföld Phuket

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, Bangkoktól délre 890 km. autótávolságra található. 540 négyzetkilométeres a területe, a legnagyobb szélessége 50 km., a legszűkebb 22 km. A szigeten kb. 200 ezren laknak állandó jelleggel. A sziget központi városa Phuket Town, ami 70 ezres lakosságú. A legjobb adottságú (szép, kiterjedt stb) partszakaszokra épült a legtöbb hotel, és a hozzájuk csatlakozó szolgáltatások. A legtöbb hotel a Patong várostól a Kata Noi déli részéig húzódó partszakaszon található. Aki mozgalmas helyen akar nyaralni, az itteni szállodát keressen. A legnyüzsgősebb, szolgáltatásokban legjobban ellátott strandok Patong, Karon és Kata strandjain vannak.

Last minute Phuket nyaralás üdülés

A sziget keleti partvidéke sziklás, nagyon szép, de a tengeri fürdőzés különböző mértékben és jelleggel komplikált. A nyugalmasabb, természetesebb, tömegturizmustól (és oroszoktól) mentesebb, erkölcsösebb (kurváktól mentes) környezetet igénylők mellőzzék Patongot, Karont és Kata-t, és nyaraljanak inkább a sziget más részein. Ezeknek a környékeknek azonban az a hátránya, hogy a kereskedelmi ellátottság gyérebb és a strandok megközelítése gyalog körülményesebb.

Last minute utak Thaiföld Phuket

Népszerűségét elsősorban nem mindennapos, de annál szebb környezetével vívta ki. Hegyek, esőerdők, pálmakertek, fehér tengerpartok és az azúrkék tenger. Ez a kombináció az igazi csalogató a nyugalom kedvelőinek. Phuket inkább mozgalmas kulturális életet kínál gazdag éjszakai élettel, de nyugodtabb és pihenésre kitűnő helyekben sincs hiány. Nem hiányzik innen a sportlehetőségek és a kulturális központok széles skálája sem, úgy, mint az oceanográfiai múzeum és egy sor fesztivál, ünnepség és az Új Év pulzáló ünneplése. Phuket igazán megfelelő hely azoknak, akik előnyben részesítik a magasabb standardot mind a vásárlás, elszállásolás vagy szolgáltatások terén. A sziget elkápráztatja tengerpartjával és a golf szerelmeseinek rendelkezésre álló 5 golf – pályájával. Azok, akik Thaiföldre a tenger alatti világ megismerése céljából érkeznek, nem fogják megbánni az utazást. Phuket – ben ugyanis több száz búváriskola működik és a 100 kilométerre távoli Szimiláni – szigeteken a látótávolság eléri a majdnem 40 métert.
Phuket több részre tagolható, az egyik a Nyugat Phuket, ez a terület a turisták által legismertebb és leglátogatottabb. A közkedvelt partszakaszai a Kata, a Karon és a Patong.Ezek a partok a strandolók szinte minden igényét kielégítik. Délkelet Phuketen található a Rawai beach, ahol kiváló minőségű tenyésztett gyöngyöket vásárolhatunk igen kedvező áron. A belső Phuketen helyezkedik el Phuket Town,ez a része Phuketnek szinte ismeretlen a külföldi látogatók számára. A dombos vidéken sűrű erdők,kaucsuk,ananász és kókusz ültetvények sorakoznak egymás mellett. A Khao Phra Taew Nemzeti Parkba az érintetlen természet fogad minket és a Gibbonok. Kihagyhatatlan látványosságok a messzi távolból látható Big Buddha, és a Phuket környéki kilátók is. Ha a tikkasztó hőségben kedvünk támad csobbanni egyet,akkor a Bang Pae Vízesés kellemesen hűs vízében is megtehetjük ezt.
A szórakozás elég kényes téma, ki mit nevez annak, kinek mit jelent ez a szó, ezért mi csak inkább a patongi nappalokkal és éjszakákkal foglalkozunk. Nappal, ha már minden programot láttál amit szerettél volna, irány a sziget motoron, vagy jeepel (benzin ára 125 Ft/l). Így olyan helyekre is eljutsz, amit még lehet, hogy mi sem ismerünk. Vagy egyszerûen feküdj a fehér homokos parton egy jó könyvvel, vagy a pálmafák alatt relaxálva thai masszázzsal. Kinek mi a vágya.
Éjszaka megváltozik Patong, estéi a Riói Karnevállal vetekszenek. Természetesen kisebb kivitelben, vagyisnem tudjuk, mert még a brazil elõadást nem láttuk. Na mindegy, ez is döbbenet. Mindenütt bárok, utcai koncertek, karaokeek, diszkók, lokálok. Központi kiindulópontja a patongi éjszakáknak a Soi Bangla, teljes nappali fényességgel megvilágított utca, amin szinte mozdulni sem lehet. Balra a transzvesztiták csillogó-villogó világa, jobbra a könnyû lányok ezreit foglalkoztató bárok tömkelege, az utcán felfelé angol szurkolóhad üvöltése hallatszik, ha nyer a focicsapatuk, igaz akkor is üvöltenek, ha kikap.
Tovább sétálunk a Baglan, diszkok következnek tucatszámra, minimális belépõvel és azt is leihatod. A legújabb rendelet szerint most már hajnali három óráig lehetnek nyitva.
Mehetsz koktélbárokba, billiárdterembe, vagy az újonnan épült, kivilágított parti sétányon egy hosszabb sétára. Összegezvén itt unatkozni nem lehet és nem is szabad.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.