Pattaya last minute utazás, nyaralás üdülés

Pattaya last minute utazás, nyaralás üdülés

A városnak kb. 130 ezer lakosa van. Ehhez még hozzá kell számolni legalább napi 50-70 ezer nyaralót. Az ott élő thai emberek túlnyomó hányada nem helyi születésű. A turizmusban, a kereskedelemben és a szórakoztató iparban dolgozók többsége az északi, szegény országrészekből jön ide pénzt keresni. Nem kétséges, hogy Pattaya hírnevét, avagy hírhedtségét eredetileg a szexipara alapozta meg. A város éjszakai életében ma is dominánsan vannak jelen a könnyűvérű lányokkal teli, szabadtéri bárok, lokálok. Pattaya jellege azonban változóban van. Óriási beruházások zajlanak. Menő, elegáns, gusztusos bevásárló központok épülnek, egyre több az igényes szolgáltatás. Kicsinosították a part menti sétányt, a Beach Road-on. A hatóságok folyamatosan próbálják egyes utcákba, övezetekbe visszaszorítani a prostitúciót. A nyaralók többsége manapság már legfeljebb kuriózumként nézegeti a visítozó, kihívó öltözékű konzumlányokat.

Pattaya last minute utazás, nyaralás üdülés

Az utóbbi években egyre többen lettek a fiatalabb turisták, akik inkább poénosnak tekintik a szabadosságot, az extrém külsejű travesztitákat, az erotikus show műsorokat. Pattaya ideális hely a shoppingolás és a nyaralás kombinálására. Tény, hogy Bangkok a bevásárlások szempontjából verhetetlen, de Pattayán lényegesen több üzlet, áruház van, mint Phuketen vagy Samuin. A vásárlás Pattayán könnyebb, lazább, mint Bangkokban, mert azért nincs akkora felfordulás, tömegnyomor, mint a fővárosban. Pattayán a nyaralók kedvelt időtöltése a bóvli termékekkel teli piacokon, a végtelen boltsorokon, a pazar áruházakban való bámészkodás. Az orosz turisták különösen nagy energiával vásárolgatnak. A sok brit, skandináv, német, ausztrál inkább a sörözőkben időzik naphosszat. Esténként kivetítőkön mennek az angol Premier League meccsei.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.