Last minute utazás Mauritius nyaralás

Last minute utazás Mauritius nyaralás

Nyaralás télen? Igen! Az Indiai óceán gyöngyszeme, Mauritius csábító strandokkal büszkélkedhet. Porcukor-fehér homok, égkéken csillogó tenger, lagúnák és zöld hegyoldalak nyújtanak megfelelő hátteret a tökéletes nyaraláshoz. És mindez bizony a számunkra hideg, borongós időszakban is ugyanúgy, azaz a téli hónapokban.

A tenger a türkizkéktől a smaragdzöldig változtatja a színét, hófehér korallhomok és fekete lávasziklák gondoskodnak a festői látképről. A háttérben kókuszpálmák, banán- és cukornádültetvények váltakoznak szinte művészi elrendezésben. Az egész szigetet korallok védik a cápáktól és az hullámoktól. A naplementék pedig egyenesen lélegzetelállítóak. Sokan azt állítják, hogy itt vannak a legszebb strandok.

Belle Mare, magyarul „szép tenger” találó elnevezés a sziget ezen részére. A homok hófehér és bársonyosan simogat, a tenger türkizkéken csillog és kókuszpálmák gondoskodnak az árnyékról. Ez a strand 5 km hosszan öleli körbe a szigetet. Néhány helyen kisebb büfék gondoskodnak a hűsítő italokról és a nassolnivalókról. Fantasztikus búvárparadicsom akár kezdőkről, akár haladókról legyen szó. A kíváncsi vendégek többek között papagájhalban, bohóchalban és színes korallokban is gyönyörködhetnek.

Az Indiai-óceán édenkertje – Mauritius A kalandos kedvû portugál hajósok az Indiai-óceánt járva egy csodálatos, vulkanikus eredetû szigetre bukkantak a XVI. század elején. Akkor még nem tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget, később, a holland gyarmatosítók is csak politikai számûzötteket telepítettek ide. Szerencsétlenek, álmukban sem gondolták, hogy az a hely, ahol ők kényszerûségből tartózkodnak, egyszer a világ turizmusának kedvelt célpontja lesz. A sziget, mely Orániai Móric holland hercegről kapta nevét, ma Mauritius néven a csodát keresők egyik zarándokhelye. És nem véletlenül, bizonyítják ezt Mark Twain szavai is, hiszen az író szerint a Jó Isten a paradicsomot Mauritiusról mintázta.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.