Marsa Alam régiójában Hurghadához és Sharm El-Sheikhez képest egy új nyaraló övezetet fejlesztettek (sok az olasz hotelberuházás). Hurghadától 280 kilométerre délre fekszik. Télen előnyös, hogy Marsa Alama térségében 3-4 fokkal melegebb van. Marsa Alam-ban 2001 óta van egy nemzetközi repülőtér. De: egyelőre nincs Budapestről közvetlen charter járat ide (Bécsből, Pozsonyból viszont igen). A hurghada-i repülőtérről Marsa Alam-ba elbuszozni nem egy csúcs élmény: 4-4,5 óra utazás a megállásokkal, megállás nélkül kb. 3 óra 40 perc. Legalább lehet látni érdekes tájakat, igaz nem sokfélét.

Last minute utak Marsa Alam

A nyaraló térség népszerű a búvárok  körében, mert a tengervíz élővilága, a korallszirtek szuperek. Érdemes kevéske pénzért (10 euró) igénybe venni egy profi búvár segítségét, aki megmutatja a legjobb és legszebb sznorkelezési vagy scuba terepeket. Sokak szerint a korallok szebbek itt, mint Sharm el Sheikh-nél. Marsa Alam térsége Hurghadához képest kissé szelesebb és esősebb. Bár az alábbi táblázat nem mitat esős hónapot, de azért februárban előfordulnak kisebb esőzések. Szerencsére egyes hotelek szélcsendesebb öblökben vannak.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.